Het centrum van Kötschach-Mauthen

Het gezellige centrum van Kötschach-Mauthen ligt slechts op 300 meter van onze vakantiewoning. Het centrum beschikt over een aantal banken, postkantoor, VVV-kantoor en winkeltjes.

Ook voor uw boodschappen hoeft u het dorp niet uit. Kötschach-Mauthen beschikt over drie grote supermarkten en er zijn verschillende restaurants waar u lekker kunt eten.

Kotschach Mauthen Oostenrijk

Aquarena

In Kötschach-Mauthen vindt u de Aquarena. Een mooi zwemcomplex waar u en uw kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

Er is een binnenzwembad en een buitenzwembad. Daarnaast beschikt Aquarena over diverse wellness-faciliteiten, waaronder: een sauna, whirlpool en een massage-studio.

Adresgegevens:
Kötschach 370
9640, Kötschach-Mauthen
Website: http://www.aquarena.info
Telefoon: 0043-485263975

Zwembad Aquarena

Golfen

In de omgeving liggen 2 mooie golfbanen. Als u van golfen houdt, kunt u hier te midden van de uitgestrekte Alpen genieten van een uitstekende golfpartij. Bekijkt u hier alvast de golfbanen.

Rodelen van de Lienzer Bergbahn

Uniek en zeker uw bezoekje waard is de Lienzer Bergbahn. De Rodelbaan is liefst 2,7 kilometer lang en een belevenis voor jong en oud. Je kunt alleen of met z’n tweeën rodelen. Onder de acht jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Reistijd: 30 minuten met de auto
Adresgegevens:
Skigebied Zettersfeld
A-9900 Lienz, Zettersfeldstraße 38
Telefoon: 0043-485263975

D_20110506_MLUG2940_Osttirodler

Dagtrip naar Grado (Italië)

Op 140 km rijden ligt het plaatsje Grado, tussen Venetië en Trieste, in een lagune vol pittoreske eilandjes. De stad vormt op zichzelf een eiland en wordt door de inwoners ook wel Isola del Sole (‘Eiland van de Zon’) genoemd.

Grado is een heerlijke bestemming voor een dagje uit. Grado heeft een een mooi historisch centrum, moderne boulevards, een pittoreske haven en een schoon strand.
Het strand ligt op het zuidelijke deel van het eiland, waardoor je er een groot deel van de dag van de zon kunt genieten. Al liggend op het strand word je getrakteerd op een geweldig uitzicht op Trieste en Slovenië aan de overkant van de baai.

dagtrip naar Grado

Dagtrip Venetië

Venetië is één van de meest aansprekende steden van Europa, en beslist een bezoekje waard. Venetië is goed te bereiken met de auto vanuit Haus Fingerhut.(reistijd circa 2,5 uur)

In een stad die vooral bestaat uit waterwegen bestaat het (openbaar) vervoer voornamelijk uit gondels en bootjes, zoals de Vaporetto. De Vaporetto is eigenlijk niets anders dan een waterbus. Dit is hét openbaar vervoer van Venetië en uitermate geschikt om Venetië te verkennen.

U kunt uw auto aan de rand van de stad parkeren (tegen betaling) en dan met een bootje Venetië invaren. Bezienswaardigheden zijn onder andere het San Marcoplein, het Dogepaleis en de Rialtobrug.

Venetië is zeker een aanrader en ook leuk voor de kinderen.

CropperCapture[78]

Bekijk ook Haus Fingerhut
In de zomerIn de winter